Susţinem lumea copilului tău...
De câte ori nu ne-am dorit, fiecare dintre noi, să facem doar ceea ce ne dorim. Mai ales, copii fiind, cât de nedrepte ni se păreau lucrurile atunci când părinţii noştri nu ne lăsau niciodată să ne jucăm atât cât vroiam şi ne trimiteau să facem temele pentru şcolă. Gândind acum la acele vremuri le dăm dreptate celor care ne-au îndrumat şi conştientizăm că fiecare învăţătură ne-a adus mai aproape cu un pas de ceea ce suntem acum. Însă ne amintim zâmbind şi de câte lucruri am învăţat jucându-ne, pur şi simplu.
Lumea a evoluat, tehnologia a atins noi nivele şi noi în acelaşi timp cu ea. Însă ne uimeşte, efectiv, ceea ce s-a întâmplat cu ai noştri copii. Felul lor de a fi, cu interminabilele ore petrecute în faţa calculatorului, ne fac să ne întrebăm uneori cum am crescut şi învăţat noi fără acest instrument indispensabil al zilelor de acum.
Aşa au luat naştere softurile educaţionale. Din dorinţa noastră, a părinţilor, de a ne educa odraslele şi din nevoia interminabilă a copilului de a juca, în camera lui şi cu ochii la un monitor. Aceasta este lumea lui, unde poate relaţiona cu prietenii, află veştile care îl interesează, având la îndemână o varietate infinită de informaţii. Oricât de surprinzător este pentru noi, cei care am crescut cu şotronul şi cărţile jerpelite de la bibliotecă.
Softurile educaţionale sunt motivante pentru că stimulează creativitate si competitivitatea. Învaţă copilul că pentru a primi ceva trebuie să ofere ceva. Îi face părtaşi la procesul de educaţie aşa cum poate dascălii nu reuşesc întotdeauna. Sunt atractive pentru că sunt îmbunătăţite permanent cu eroii actuali generaţii, făcându-i parteneri ai acestora, chiar dacă numai virtual, într-o acţiune care implică informaţii obligatorii pentru cultura generală a oricărui viitor adult. Ele sunt creeate de psiho-pedagogi care, la fel ca şi noi sunt părinţi, şi stiu exact nevoile celor mici.
Dragi părinţi, nu sunt oare copiii noştri cei mai importanţi pentru noi, iar fericirea lor nu ne umple pe noi de mândrie? Haideţi să nu le refuzăm aceste plăceri copilăreşti care îi si ajută să înveţe. Trebuie sa ne integrăm în lumea lor, chiar dacă nouă ni se pare scumpă si nedreaptă, noi neavând posibilitatea la vremea noastră să facem un referat cu câteva clickuri. Dacă cineva se zbate să facă viaţa mai uşoară pentru copiii noştri atunci merită susţinere. Cei care lucrează pentru cei mici sunt Prietenii Tăi. Noi susţinem lumea copilului tău, susţinem lumea ta.
Putem fi gasiti la telefon 078 4321 121, pe mail antonio.tomoniu@prietenii-tai.ro/ sau pe site-ul http://prieteniitai2012.blogspot.com/
Antonio Tomoniu
Area Business Development Manager - Zarp Grup SRL
e-mail: antonio.tomoniu@prietenii-tai.ro Mobil: +4 0784 321 121
https://www.facebook.com/pages/Divizia-Educationala-Prietenii-Tai/160434940748938
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu